Carport Heist-op-den-Berg

Wilt u een carport laten plaatsen in Heist-op-den-Berg? Een carport beschermt uw auto tegen weer en wind. Op deze manier kan u uw auto toch beschut plaatsen bij uw woning zonder dat u er aan ruimte voor moet inboeten. Denk maar aan de bladeren die vallen tijdens de herfst, de sneeuw in de winter, en de sterke UV-stralen in de zomer: uw dierbare wagen moet veel verduren. Een carport laten plaatsen brengt vanzelfsprekend heel wat voordelen met zich mee. Bovendien kan u kiezen uit verschillende materiaalsoorten (hout, metaal, staal, aluminium), een los staand exemplaar of eentje dat aan uw huis gebouwd wordt. En wat met de prijzen?

Navigeer snel naar:

Voordelen van een carport

Onder de overkapping staat uw auto gegarandeerd droog, het hele jaar door. In de winter moet u niet meer vroeger opstaan om de sneeuw van de auto te vegen of de ruiten te krabben. Een overdekt plekje voor uw wagen, dichtbij of aan uw woning in Heist-op-den-Berg, brengt sowieso voordelen met zich mee:

 • Uw auto is beschermd tegen de weerselementen en wordt minder snel vuil of beschadigd.
 • Extra opbergruimte. Een carport vervult dezelfde noden als een garage. U kan er ook uw tuinmeubelen en andere vervoersmiddelen (fiets, brommer etc.) terecht. Met een extra grote overkapping creëert u nog meer veilige opbergruimte.
 • De waarde van uw woning stijgt. Het is een interessante investering.
 • U kan altijd vlakbij huis parkeren.
 • Stijlvol, het kan een esthetisch verlengde van uw woning zijn.
 • Duurzaam: uw wagen wordt beschermd en dit verlengt de levensduur.
 • Goedkoper dan een garage.
 • Weinig onderhoud, een aluminium carport roest bijvoorbeeld niet.


carport Heist-op-den-Berg

Welk materiaal voor het frame?

Een carport kiezen is geen gemakkelijke oefening. U moet rekening houden met allerlei factoren. Uit welk materiaal laat u dit best maken: een houten, aluminium, stalen of metalen exemplaar? Ze komen in allerlei soorten, stijlen en afwerkingen. Ook de prijs verschilt naargelang uw materiaalkeuze.

Aluminium carport

Een aluminium overkapping is een flexibele constructie met een luxueuze uitstraling. Het is een praktische keuze want dit vederlichte materiaal heeft zo goed als geen onderhoud nodig. Het kan zowel aan uw huis in Heist-op-den-Berg worden gebouwd als een vrijstaand model zijn. Aluminium is erg duurzaam. Het roest niet en gaat een leven lang mee.

Metalen of stalen carport

Een metalen of stalen exemplaar kenmerkt zich in een laag gewicht en een stijlvolle afwerking. Het materiaal is bijzonder sterk waardoor alle soort constructies mogelijk zijn. Het kan ook gecombineerd worden met andere materialen. Handig aan metaal of staal is dat het net zoals aluminium niet roest en een lange levensduur gegarandeerd is. Het spreekt voor zich dat u met een exemplaar uit dit materiaal een stijlvolle, eerder strakke overkapping hebt.

Houten carport

Een houten carport is populair omwille van de natuurlijke, authentieke uitstraling van dit materiaal. Doorgaans gebruikt men vooral eiken, Douglas en geïmpregneerd vurenhout. Dit is niet alleen goed betaalbaar, maar het past ook bij iedere stijl van woning in Heist-op-den-Berg. Zelfs bij een strak, modern huis staat het mooi. Met hout kan u best gaan voor een plat dak, hoewel gebogen constructies en combinaties van verschillende materiaalsoorten ook mogelijk zijn.

Welke afwerking wilt u voor het dak?

Het houdt niet op bij de materiaalkeuze, u moet nog wat knopen doorhakken. Zo is de afwerking voor het dak van de carport in Heist-op-den-Berg even belangrijk. Want een plat dak heeft andere voor- en nadelen dan een zwevend of gebogen dak. De helling van het dak is dus belangrijk. Dit bepaalt in hoeverre regenwater kan weglopen en of er waterplassen op blijven liggen. Uiteraard is de afwerking van het dak ook een persoonlijk keuze. Eentje waarbij uw smaakvoorkeur ook doorslaggevend is.


carport plat dak

Plat dak

Een plat dak is een klassieker. Dit kan zowel met een lichtdoorlatend kunststof als metalen dakplaten afgewerkt worden. Een nadeel van een plat dak is echter dat het geen licht doorlaat en er zonder bescherming wel snel condens aan de onderkant van de platen kan ontstaan. Dit kan u dan weer oplossen met speciale anti-condensplaten of geïsoleerde dakplaten. Op een plat dak wordt op voldoende afschot gemonteerd zodat regenwater via de dakgoot kan wegvloeien. Dit type dak kan bij een carport die vast aan de woning gebouwd wordt en bij een losstaand model.


carport schuin dak

Schuin dak

Bent u niet gewonnen voor het idee van een plat dak, kan u opteren voor een carport met een schuin dak in Heist-op-den-Berg. Dit kan uit alle soorten materiaal gemaakt worden: aluminium, hout, metaal of staal. Vaak opteren mensen voor een schuin dak wanneer de overkapping tegen de woning aangebouwd wordt. Zo leunt het dak als het ware weg van de muur. Het handige is dat bladeren, sneeuw en regen meteen wegstromen. Er blijft geen afval slingeren.

Denkt u na over het laten plaatsen van een carport in Heist-op-den-Berg?

Vergelijk de prijzen van firma’s werkzaam in uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk doet.

Vergelijk prijzen!

zwevende carport

Zwevende carport

Een zwevende carport is een unieke constructie waarbij er geen ‘staanders’ zijn die het dak omhoog houden. Het frame wordt dus grotendeels weggelaten. Het spreekt voor zich dat een zwevend exemplaar enkel aan de woning vastgemaakt kan worden. Op die manier wordt het dak aan de muren van het huis bevestigd. Dit is normaal gezien altijd een plat dak. Het handige hieraan is dat er geen palen zijn waarvoor u moet opletten bij het parkeren en wegrijden.


carport gebogen dak

Gebogen dak

Een gebogen dak wordt doorgaans met dubbelwandige polycarbonaat platen gemaakt. Dit is een soort kunststof dat bijzonder sterk is – nog sterker dan glas en acrylaat. Er komen niet snel krassen op. Een voordeel van een gebogen dak is dat er veel licht door komt. Het kan voorzien worden met dakgoten zodat het water netjes wegloopt. Doorgaans wordt dit zo geplaatst dat het aansluit op de regenafvoer.

Enkele of dubbele carport?

Bent u alleenstaand of loopt uw huishouden op wieltjes met één wagen? Dan is een enkele carport in Heist-op-den-Berg geschikt. Indien er meerdere wagens ter beschikking zijn, of u gewoon graag wat extra parkeerruimte creëert, is een dubbele overkapping aangeraden. Op deze manier kan u meerdere wagens een beschutte standplaats bieden. De afmetingen van een enkele tellen ongeveer 3 meter bij 6,20 meter. Voor een dubbele carport heeft u de keuze: wilt u de wagens naast elkaar of achter elkaar laten plaatsen? Voor wie thuis twee auto’s heeft maar geen ruimte voor een garage, is een dubbele overkapping een welkome oplossing.

Vrijstaande carport of aan huis vast?

Een standaard overkapping wordt aan het huis gevestigd, een muurcarport. Het creëert een praktische parkeerplaats voor uw wagen terwijl u een minimum aan ruimte verliest. Een vrijstaand exemplaar staat los van het huis. Toch is het geen garage, want het blijft een frame en een dak, zonder dat het een afgesloten ruimte is. De voordelen blijven hetzelfde.

Carport met tuinhuis of fietsenberging

Een carport is een stabiele constructie die veiligheid biedt aan uw auto, boot of caravan. De carport In tegenstelling tot een garage, is een carport een open ruimte die niet altijd vaststaat aan de woning. Het biedt heel wat voordelen. Zo beschermt een carport uw wagen tegen alle weerselementen, en kan u het handig gebruiken als tuinhuis of fietsenberging. Dat zijn twee vliegen in één klap. Qua optimalisatie van de beschikbare ruimte kan dat dus wel tellen. Bovendien kan u de carport volledig personaliseren.

Carport met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen op alle daken geplaatst worden. Het dak van een carport is daar geen uitzondering op. Indien het dak de goede oriëntatie heeft en voldoende sterk is, komt het dus zeker in aanmerking. Uiteraard komt er nog wat bij kijken. Zo is er een verschil met een plat en hellend dak. Op een plat dak zullen de panelen namelijk meer ruimte innemen, en zit u bijgevolg met een hogere kost. Schuine daken, en dan meer specifiek daken met een hoek van 30 tot 35 graden, zijn ideaal. Zeker indien dit gecombineerd wordt met een zuidelijke oriëntatie. Ook het gewicht is belangrijk; een carport is namelijk niet gemaakt voor het specifiek dragen van panelen. Indien uw carport er nog niet staat, is het aangewezen om de panelen er in één keer bij te bestellen. Op deze manier kan de leverancier rekening houden met de draagkracht.

Carport voor camper of caravan

Een camper of caravan is een mobiel vakantiehuisje. Net zoals uw eigen woning, dient deze voldoende beschermd te worden. Is er geen ruimte in uw garage? Dan is een carport voor een camper of caravan de geschikte oplossing. Net zoals een gewone carport, kan u deze laten maken uit allerlei verschillende materialen zoals aluminium en hout. Verder kan u de carport aan uw huis laten bouwen, of kan u opteren voor een volledig losstaand exemplaar. Ook de kleuren, ramen en deuren kan u optimaliseren. Indien u er een terras of tuinhuis wenst aan te breien, kan u kiezen voor een dubbele carport.

carport met zonnepanelen

Hoe is de prijs van een carport opgebouwd?

Het totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren.

 • De materiaalkeuze voor het frame: hout, staal, metaal of aluminium heeft telkens een andere prijs. Zo bestaan er goedkope en erg dure houtsoorten, en speelt ook de levensduur van het gekozen materiaal mee. Doorgaans is een houten exemplaar goedkoper dan eentje uit staal of aluminium.
 • De grootte van de overkapping. Wilt u een enkele of dubbele? De afmetingen zijn een bepalende factor in de prijs. Wie zijn mobilhome kwijt wil kunnen onder de beschutting moet een extra hoog dak voorzien. Ook die factor speelt mee.
 • Het soort dakbedekking. Niet enkel het materiaal van het frame, en de afmetingen spelen mee, ook de dakbedekking is belangrijk. Om te beginnen kan het materiaal hier anders zijn dan dat van het frame.
 • Een overkapping op maat is uiteraard duurder dan een prefab exemplaar. Indien u specifieke wensen hebt zoals de hoogte of grootte, moet u een carport op maat laten maken en plaatsen in Heist-op-den-Berg.
 • Extra accessoires zoals ingebouwde LED-verlichting kunnen het prijskaartje mee de hoogte induwen.

Merken

Een carport installeren doet u niet op één dag. Er gaat heel wat opzoekingswerk aan vooraf. Daarnaast moeten meerdere knopen worden doorgehakt: materiaalkeuze, kleurkeuze, personalisaties, zonnepanelen of niet, enzovoort. Gelukkig zijn er voldoende professionals die u met raad en daad kunnen bijstaan in de zoektocht naar de meest functionele carport voor uw situatie.

BOzARC

BOzARC is een Belgisch bedrijf dat ook produceert in ons land. Het is een expert in aluminium overkappingen. Wilt u een carport uit aluminium, dan bent u hier dus aan het juiste adres. U kan dit merk bij heel wat aanbieders verspreid in het land. BOzARC profileert zich als een milieuvriendelijk merk, het spreekt voor zich dat zij ook carports met zonnepanelen op het dak installeren.

Renson

Ook Renson is een Belgisch bedrijf met internationale vestigingen. Het merk staat voor een comfortabel buitenleven. Ze bieden zowel terrasoverkappingen als carports, zonwering en gevelbekleding aan. Daarbij nemen ze zelfs het woord ‘outdoor pionier’ in de mond. Ze leveren aluminium carports die u volledig kan personaliseren.

Veranco

Indien u een carport op maat wil laten maken, is Veranco een goede keuze. De carports die zij leveren hebben een platte dakconstructie. De look is erg modern en esthetisch. Ook zij opteren trouwens voor aluminium. Uiteraard biedt Veranco de mogelijkheid om de carport volledig te optimaliseren met bijvoorbeeld zonwering, zonnepanelen, LED-lampen enzovoort.


aluminium carport Heist-op-den-Berg

Vrijblijvend offertes vergelijken

Denkt u eraan een carport te laten plaatsen in Heist-op-den-Berg? Kijk dan eerst goed wat de verschillende diensten in uw buurt leveren. Hoeveel kost een frame op maat, welk materiaal raden zij aan en tegen welke prijzen werken ze. Vraag vrijblijvend offertes op bij verschillende bedrijven uit de regio van Heist-op-den-Berg. Dit is gratis en verschaft u een mogelijkheid om een slimme vergelijking te maken.

Vergelijk prijzen!


Gemeente Heist-op-den-Berg

Plaats: Heist-op-den-Berg
Deelgemeenten: Booischot, Heist, Hallaar, Itegem, Schriek en Wiekevorst
Website van de Gemeente Heist-op-den-Berg
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Herenthout, Herentals, Westerlo, Hulshout, Begijnendijk, Tremelo, Keerbergen, Putte, Berlaar en Nijlen


Over TDT

tdt overkappingen
TDT-overkappingen.be is een website die goede informatie over allerlei overkappingen combineert met een offerteservice waar de bezoeker een offerteaanvraag kan indienen.

Merken

Uiteraard zit er ook een verschil in leveranciers en merken, enkele populaire merken zijn:

 • Bozarc
 • Bruynzeel
 • Renson
 • Verasol

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken waar u naar kunt kijken als u een carport overweegt.