Terrasoverkapping Hasselt

Overweegt u om een terrasoverkapping in Hasselt te laten plaatsen? Geniet u graag van een aperitief op het terras? Houdt een spatje regen u niet snel tegen? Dan gaat een terrasoverkapping uw leven alleen maar verbeteren. Zoals de naam het al zegt, is dit een overkapping, afdak, voor uw terras. Zo geniet u dubbel zo vaak van het buitenleven.

Terrasoverkappingen komen voor in alle soorten en maten. Zo zijn er houten exemplaren alsook aluminium overkappingen op de markt te vinden. Zie dit afdak als een verlengde van de stijl van uw woning in Hasselt. Ook qua afmeting en inrichting kan u alle kanten uit. Is de interesse gewekt maar weet u niet goed waar te beginnen? We geven hieronder alle nuttige informatie over terrasoverkappingen.

Navigeer snel naar:

Voordelen van een overkapping

Wie nog twijfelt over de aankoop van een terrasoverkapping kan gebaat zijn bij een overzichtelijk lijstje voordelen. We sommen ze op.

 • U kan ten alle tijden, ongeacht het weer, genieten van uw terras
 • Ook bij felle zonnestralen praktisch
 • Creëert extra ruimte bij het huis
 • Het is snel geplaatst
 • U kan het materiaal (hout, aluminium, PVC, glas) en de stijl zelf kiezen (modern, strak, landelijk)
 • Duurzaam, gaat lang mee
 • Voor alle prijscategorieën
 • Geen bouwvergunning voor nodig


terrasoverkapping Hasselt

Welk materiaal voor het frame?

U wilt een terrasoverkapping in Hasselt. Dan luidt de volgende vraag: uit welk materiaal moet deze gemaakt worden? Er bestaan verschillende materialen die telkens typerende eigenschappen, voor- en nadelen hebben. De meest populaire materialen zijn ongetwijfeld PVC, hout, glas en aluminium.

Terrasoverkapping van aluminium

Aluminium is een sterk maar toch licht materiaal. Net om die redenen is het bijzonder praktisch om een overkapping voor het terras uit te vervaardigen. Reken daarbij het duurzame karakter van dit materiaal – aluminium gaat zeker 25 jaar mee – en u zit gebeiteld. Een bijkomend voordeel is dat het bijna geen onderhoud vergt. U moet het niet verven of wassen, want het is inherent roestvrij. Houdt u wel van een fel kleurtje, ook in dat geval moet u niet verder zoeken. Aluminium is in allerlei diverse kleuren te koop. Het is een duur materiaal, maar het gaat een leven lang mee. Het sluit naadloos aan bij een moderne stijl.

Terrasoverkapping van PVC

PVC staat voor polycarbonaat, oftewel kunststof. Een terrasoverkapping uit PVC beperkt zich tot het dak. De steunpalen en de leggers worden uit ander materiaal gemaakt zoals hout of aluminium. Het grootste voordeel aan deze materiaalkeuze is de prijs ervan. Kunststof is relatief goedkoop. Leuk voor uw portefeuille. Daarnaast is het licht en sterk. PVC heeft echter ook enkele nadelen. Er komen gauw krassen op (denk maar aan een vallende tak), en het moet regelmatig onderhouden worden. Mos, stof en algen gedijen er namelijk goed op.


terrasoverkappingen Hasselt

Terrasoverkapping van hout

Wie graag hout ziet, zal blij zijn te weten dat met dit materiaal een overkapping voor het terras gemaakt kan worden. Het is een erg populair materiaal daarvoor, ondanks de hoge prijs. Hout is namelijk eenvoudig te bewerken en snel te monteren. Een houten terrasoverkapping staat dus snel overeind. Heeft uw huis een landelijke look? Dan sluit een houten exemplaar perfect aan bij de stijl. Maar ook wie de moderne stijl aanhangt, zal zien dat een houten overkapping prachtig past. Het nadeel van hout is dat dit materiaal kan schimmelen en insecten kan aantrekken. Om die reden is een goed onderhoud uiterst noodzakelijk.


aluminium terrasoverkapping Hasselt

Terrasoverkapping van glas

Glas is een fijn materiaal dat een prachtige, unieke uitstraling geeft. Een volledige terrasoverkapping uit glas is echter onmogelijk. De constructie zou niet stabiel genoeg zijn. Het wordt enkel toegepast voor het dak – zoals bij PVC het geval is. Vrees je dat dit wel eens heel warm kan worden onder een zomerzon? Met hoogrendementsglas geniet je ook op hete dagen van uw terras. Dit glas heeft een goede isolerende werking terwijl het licht wel binnenvalt. U kan ook altijd opteren voor extra lamellen bij wijze van zonwering. Zo combineert u de beide voordelen.

Welke dakbedekking stijl heeft uw voorkeur?

Naast de materiaalkeuze is ook de keuze voor de dakbedekking eentje waar u bij stil moet staan. Er zijn meerdere opties: plat, schuin, uitschuifbaar, met zonnedoek, vouwdoek of lamellen.

Vast, plat dak

Met een vast, plat dak geniet u het hele jaar van uw terras. U kan opteren voor een aluminium terrasoverkapping in Hasselt, dit geeft het geheel een strakke, moderne look. Het afdak kan meteen aan uw gevel worden bevestigd, en loopt dus mooi door. Geen enkel spatje regen zal u bereiken op uw terras.

Schuin dak

Ook een schuin dak houdt u en uw familie droog tijdens een diner op het terras. Of u gaat voor een vast, plat dak, of een schuine overkapping is grotendeels een stijlkeuze. Deze kan u baseren op uw persoonlijke voorkeur en het dak dat op uw woning in Hasselt ligt. Bovendien moet u ook beslissen hoe sterk de helling van het schuin dak mag zijn. Het is hoe dan ook een traditionele optie. Handig ook dat er een goede en snelle waterafvoer is op deze manier. Een ander voordeel is dat de warmte beter behouden blijft onder een schuin dak, in tegenstelling tot een plat dak.

Dak met lamellen

Lamellen op een terrasoverkapping zorgen voor een unieke look. Daarbij kan u de zon weren wanneer deze te sterk wordt. Indien u een glazen dak kiest, zijn lamellen aangeraden. Het is handig, roteerbaar en praktisch, want de motoren die de lamellen bedienen worden geïntegreerd in de constructie. Op die manier boet u niet in aan esthetiek.


overkappingen zonnedoek

overkapping vouwdoek

Dak met zonnedoek

Een zonnedoek is letterlijk een doek tegen de zon die op het dak van uw terrasoverkapping wordt gelegd. Uiteraard kan deze altijd opgerold worden. Geen reden om in de zomermaanden te zitten puffen onder uw terras. Een zonnedoek is in meerdere kleuren beschikbaar, en komt met verschillende afwerkingsmogelijkheden.

Uitschuifbaar dak

Een terrasoverkapping in Hasselt kan uitgerust worden met een uitschuifbaar dak. Dit is een constructie die bestaat uit staanders en liggers die aan de gevel gemonteerd worden. Op de liggers plaatst men vervolgens het dak. Dit kan dus een plat, vast dak zijn, maar ook een uitschuifbaar dak. Zo kan u de ene keer opteren voor geen dak en de volgende keer voor wél een dak, afhankelijk van de temperatuur en de zon. Het dak wordt vervaardigd uit segmenten die over elkaar heen schuiven. Meestal bestaat dit uit glas of PVC. Benieuwd of dit bij u mogelijk is? Stel uw vraag in de offerteaanvraag.

Dak met vouwdoek

Met een vouwdoek bent u de meester van de zon: u bepaalt hoeveel zonnestralen er binnenkomen. Een vouwdoek op het dak kan u volledig of gedeeltelijk opschuiven – afhankelijk van de lichtinval die u verkiest. Het is waterdicht, UV-bestendig en brandwerend. De bediening gebeurt op een zeer flexibele manier elektrisch met een afstandsbediening.

Denkt u na over het laten plaatsen van een terrasoverkapping in Hasselt?

Vergelijk de prijzen van firma’s werkzaam in uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk doet.

Vergelijk prijzen!

Uw kleur zelf uitkiezen

Een terrasoverkapping moet passen bij uw stijl en woning. Het is vanzelfsprekend dat ook de kleur daarin meespeelt. Is uw huis in Hasselt volledig wit langs de buitenkant? Dan verkiest u misschien een wit afdak, of misschien liever een strak zwart? Hoe dan ook, de kleur kiest u volledig zelf.

Extra afwerking voor uw terrasoverkapping op maat

terrasoverkapping op maatEen afdak over het terras is niet alleen een praktische zonwering, het beschermt ook u en uw terras(meubelen). Daarbij kan u al dan niet opteren voor heel wat extra afwerking op maat.

Om te beginnen is er de mogelijkheid om zijwanden te plaatsen bij het afdak. Er wordt zo een extra leefruimte gecreëerd die wat doet denken aan een veranda. De zijwanden kunnen langs alle of slechts één zijde geplaatst worden. Een groot voordeel hieraan is dat u niet alleen geniet van zonwering, maar ook afgeschermd bent tegen de wind. De schuifpanelen kunnen van glas of polycarbonaat gemaakt worden.

Met LED-spots geniet u ook ‘s avonds van uw overdekt terras in Hasselt. U kan de spots laten inbouwen zodat u er geen praktische nadelen van voelt. Opnieuw is er de keuze voor op maat gemaakte, dimbare LED-spots.

Koukleumen zijn gebaat bij verwarmingselementen. België en Nederland is nu eenmaal niet het hele jaar door tropisch warm. Toch is dat geen reden om te bibberen. Terrasverwarmers komen in alle soorten, vormen en maten. Er zijn verwarmingselementen die werken op gas en infrarood.

Geniet ten volle van uw buitenparadijs met een ingebouwde stereo-installatie op afstandsbediening. Deze inbouwset met outdoor speakers kan u laten installeren. Het is eenvoudig te installeren aan de overkapping van uw terras.

Terrasoverkapping Hasselt: de prijzen

Er zijn heel wat verschillende soorten opties. Zo kan u kiezen voor een aluminium afdak met ingebouwde LED-lampen en muziekinstallatie. Toch liever een houten exemplaar met zijwanden? Alles is mogelijk, en net daarom is er ook een groot verschil in prijsklasse.

Prijs per framesoort

Om te beginnen is het logisch dat de materiaalkeuze van het frame een bepalende factor is in het prijskaartje. De prijs zegt veel over de kwaliteit ervan. Hoe hoger de kwaliteit, des te hoger de prijs. Vergeet niet dat dit ook betekent dat uw overkapping langer meegaat. Een dure terrasoverkapping kan een aankoop voor het leven zijn. Een bijkomende factor is de grootte ervan. Hoe groter het frame, hoe duurder. Opnieuw een logische redenering.

Gemiddelde prijzen per framesoort
Aluminium Glas PVC Hout
€2.500,- €2.500,- €2.000,- €1.500,-

Prijs per dakbedekking

De prijs is ook afhankelijk van de dakbedekking die u kiest, en of u voor maatwerk gaat. Er is de optie voor een schuin of plat dak, een zonnedoek, vouwdoek of uitschuifbaar dak. Informeer u op voorhand voor de prijs voor elk van deze types om een weloverwogen keuze te maken.

Gemiddelde prijzen per daksoort
Lamellen Uitschuifbaar dak + doek Uitschuifbaar dak + glas/pvc Met zonwering
€5.000,- €2.500,- €3.500,- €2.500,-

Prijzen voor extra opties en plaatsing

Wees ervan bewust dat u meer betaalt voor maatwerk en extraatjes. Een regenpijp op een plat, vast dak? Dat kost ongeveer €250,- meer. Zo wordt er voor elke bijkomstigheid gerekend. Gaat u voor een schuin dak met lamellen, ingebouwde elektra en verlichting, dan betaalt u meer dan wanneer u gaat voor een prefab exemplaar. Ook de plaatsing kost wat. Dit is afhankelijk van het bedrijf waarmee u samenwerkt.


terrasoverkapping prijs
Zij staan klaar om voor u bezig te gaan!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een terrasoverkapping in Hasselt koopt u in het beste geval maar één keer in uw leven. Afhankelijk van het materiaal waarvoor u kiest, gaat dit levenslang mee. Het is een investering die zichzelf loont, maar het blijft een investering. Hoeveel bedraagt uw budget? Maak op voorhand een raming en vraag bij verschillende dienstverleners werkzaam in Hasselt offertes op. Op die manier kan u een vergelijking maken. Vergeet niet dat u ook betaalt voor het plaatsen en de montage.

Vergelijk prijzen!


De gemeente Hasselt

Stad: Hasselt
Deelgemeenten: Hasselt, Kermt, Kuringen, Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie en Wimmertingen
Website van de gemeente Hassselt
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Nieuwerkerken, Herk-de-Stad, Lummen, Heusden-Zolder, Zonhoven, Genk, Diepenbeek, Alken en Kortessem


Over TDT

tdt overkappingen
TDT-overkappingen.be is een website die goede informatie over allerlei overkappingen combineert met een offerteservice waar de bezoeker een offerteaanvraag kan indienen.

Merken

Uiteraard zit er ook een verschil in leveranciers en merken, enkele populaire merken zijn:

 • Bozarc
 • Winsol
 • Renson
 • Verano

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken waar u naar kunt kijken als u een terrasoverkapping overweegt.