Terrasoverkapping merken

Een terrasoverkapping is geen overbodige luxe met ons Belgische weer. Het is de perfecte oplossing om toch te kunnen genieten van uw tuin zonder u zorgen te maken over onverwachte plensbuien of felle zon tijdens de zoveelste hittegolf. Heeft u een terras en bent u op zoek naar een overkapping? Dan is de kans groot dat u bij opzoekingswerk veel verschillende terrasoverkapping merken tegenkwam. Hieronder worden ze op een rijtje gezet.

Merken in terrasoverkappingen – waarop letten bij het kiezen?

Deze aspecten zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het maken van uw beslissing.

Betrouwbaarheid van verschillende terrasoverkapping merken

Er zijn heel wat verschillende merken die terrasoverkappingen aanbieden in België. Daarom is het goed om te kijken naar de betrouwbaarheid van deze spelers. Zo kunt u de reviews en de ervaringen van andere klanten lezen. Naast deze beoordelingen kunt u ook eventuele labels terugvinden. Zo is er het CE-label dat aantoont dat de producten conform zijn aan Europese regelgeving.

Aantal jaar ervaring en succesvolle referenties

Naast de betrouwbaarheid kunt u kijken naar het aantal jaren dat het merk actief is op de markt. Zo hebben oudere merken meer referenties die u kunt terugvinden op hun website. Dit geeft een idee van wat te verwachten en wat de mogelijkheden zijn. Zeker de succesvolle referenties kunnen inspireren voor uw eigen project en daar kunt u dan ook naar verwijzen bij een aanvraag.


vrijstaande terrasoverkapping

Welke klantenservice mag u verwachten?

De klantenservice is niet onbelangrijk. Wilt u de producten graag bekijken voor u ze aankoopt? Dan is een merk met een showroom of verkooppunt in uw buurt een goede keuze, daar kunt u terecht voor vrijblijvend advies. Bij speciale wensen of afwijkende afmetingen zijn merken die werken op maat een plus. Daarnaast zijn de levertermijnen en plaatsingsduur ook aspecten die kunnen verschillen tussen de merken. Wanneer u een snelle oplossing nodig heeft kan dit dus ook doorslaggevend zijn in uw beslissing. Tot slot is er de garantie en nazorg.

Belgisch merk of een buitenlands merk?

Koopt u bewust Belgisch om de Belgische economie te steunen? Er zijn verschillende Belgische ondernemingen die hier produceren en waarbij de materialen ook Belgisch zijn. Daarnaast zijn er ook bedrijven die Duitse kwaliteit of Italiaanse allure aanbieden. Voor elk wat wils dus!

Welke terrasoverkapping merken zijn er op de markt?

Er zijn heel wat merken die terrasoverkappingen aanbieden, hieronder leest u de unieke eigenschappen per speler.

Overkappingen van Verano

Verano biedt aluminium overkapping aan in 6 verschillende stijlen. Het aluminium waarmee wordt gewerkt valt onder het AluEco certificaat, dat wil zeggen dat de grondstof uit gerecycleerd hoogwaardig aluminium bestaat. U kunt de overkapping volledig naar wens samenstellen van de profielen tot uitbreidingen zoals glaswanden of verlichting. Zoals gezegd hebben ze 6 stijlmogelijkheden: van een verfijnde moderne look tot de Victoriaanse stijl en bovendien voor elk budget. Naast de stijl van de profielen kunt u ook kiezen uit een brede waaier aan kleuren. Verano producten kunt u bekijken bij partners over heel België. De verkoop gebeurt via deze partners, u kunt bij hen terecht voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Aluxe terrasoverkappingen

Aluxe is gespecialiseerd in aluminium veranda’s en overkappingen. Ze worden in Duitsland gemaakt en zijn dus van Duitse topkwaliteit, daarom bieden zij een garantie aan van 10 jaar. Dit bedrijf heeft 7 variaties terrasoverkappingen, elk met een eigen prijskaartje, afwerking en stijl. Zo zie je in de iets duurdere Ultraline dat de afwerkingsgraad hoger ligt waardoor u geen hellingsgraad ziet, wat zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. Alle varianten kunnen op maat gemaakt worden met verschillende opties zoals verlichting en verwarming.
Op de website zijn er verschillende catalogi verkrijgbaar en worden alle mogelijkheden uitgebreid uitgelegd per collectie.

Denkt u na over het laten plaatsen van een terrasoverkapping?

Vergelijk de prijzen van firma’s werkzaam in uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk doet.

Vergelijk prijzen!

Uw terras overkappen met Gumax

Gumax is een Nederlands bedrijf, zij verkopen terrasoverkappingen via distributeurs in België. U kunt de verschillende handelaren die Gumax aanbieden terugvinden via Google, niet via de website.
Dit merk biedt uitsluitend overkappingen aan in hoogwaardig aluminium in een klassieke of moderne stijl. Deze twee uitvoeringen kunnen in drie verschillende kleuren en daktypen geleverd worden. Ook bij Gumax zijn er nog uitbreidingsopties zoals glazen wanden en zonwering. Bovendien zijn de terrasoverkappingen van uitermate kwaliteit, ze zijn zo sterk dat ze bestand zijn tegen orkanen en aardbevingen.

Terrasoverkappingen van Deponti

Deponti is ook een Nederlands merk dat via een dealernetwerk te koop is in België. Zij hebben wel een eigen showroom in Nederland dat enkel op afspraak te bezoeken is.
Deponti biedt stijlvolle terrasoverkappingen aan in aluminium met een breder aanbod in soorten overkappingen: glas, polycarbonaat, lamellen en vouwdaken. De aluminium profielen hebben één stijl en komen in vier verschillende kleuren, ook hier zijn opties zoals verlichting mogelijk. Bovendien wordt alles op maat gemaakt.

Teranda voor overdekte terrassen

Teranda is een Nederlands bedrijf, de producten worden verkocht via dealers in België. Als u vrijblijvend advies of een offerte wilt of de overkappingen wilt bekijken, dan moet u uw gegevens achterlaten op de website. U wordt daarna doorverwezen naar een verkooppunt.
De overkappingen van Teranda worden grotendeels in eigen beheer ontwikkeld. Het gaat uitsluitend over aluminium profielen die zowel in standaardmaten worden geleverd als volledig op maat.
Bent u een handige Harry? Dan kunt u bij Teranda kiezen voor het zelfbouwpakket. Alles staat uitgebreid en stap voor stap uitgelegd en u kunt beroep doen op hun digitale ondersteuning. Uiteraard kan de overkapping ook door de lokale dealer geplaatst worden. Alle uitvoeringen zijn binnen hetzelfde systeem, hier worden geen stijlvariaties aangeboden. Wel kunnen de terrasoverkappingen in vijf verschillende kleuren en mat of glanzend afgewerkt worden.

Uw terras overkappen met Renson

Renson is een West-Vlaams familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een grote speler die door verschillende dealers wordt verkocht. Ze hebben een showroom aan hun hoofdzetel in Waregem, die kunt u bezoeken binnen de openingsuren. Daarnaast is er het Renson Concept Home, een energiezuinige, gezonde en comfortabele open woning dat voorzien is van alle Renson snufjes. U kunt de woning ook virtueel bezoeken.
De aluminium overkappingen van Renson hebben een moderne, minimalistische uitstraling en kunnen op maat gemaakt worden. Ook zij bieden verschillende soorten daken aan van glas tot lamellen. Elke terrasoverkapping wordt door een vakman geplaatst, zo heeft u een garantie van 10 jaar. Wanneer u een jaarlijks onderhoud uitvoert kunt u de garantie verlengen tot 15 jaar. Bent u overtuigd van de producten van Renson? Dan kunt u met de online configuratie uw project samenstellen.

Terrasoverkappingen van Bozarc

Bozarc is een Belgisch bedrijf met drie showrooms in Vlaanderen, daar kunt u binnen de openingsuren of na afspraak terecht. Dit merk heeft een typerende gebogen vormgeving voor een ruimtelijker gevoel. Binnen deze vormgeving bestaan drie modellen: gebogen, aflopend en vrijstaand.
Elk dak is gemaakt uit massief polycarbonaat, u heeft dus geen andere opties. De profielen zijn ook gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in een brede waaier aan kleuren. Als personalisatie bieden zij ook maatwerk en verschillende opties aan zoals verlichting en verwarming. Bovendien kunt u ook hier rekenen op een garantie van 10 jaar.

Van uw terras genieten met Winsol

Winsol wordt geproduceerd in België en is te verkrijgen bij partners over heel het land. De showrooms zijn te zien bij de dealers of u kunt de virtuele showroom op de website bezoeken.

De terrasoverkappingen van Winsol hebben een strakke, moderne uitstraling en zijn gemaakt uit aluminium. Dankzij een eigen lakkerij kunt u eender welke kleur kiezen. Echter bieden ze uitsluitend lamellen daken of een oproldoek als beschutting aan. Wat de overkappingen uniek maakt is het elektronische systeem waardoor u de lamellen en het oproldoek kunt bedienen met uw smartphone.

Overkappingen van Brustor

Brustor, het tweede West-Vlaamse merk. Dit familiale bedrijf verdeelt producten via verschillende dealers in België. De terrasoverkappingen bestaan uit aluminium profielen en worden afgewerkt met verschillende dakbedekkingen: glas, lamellen en oproldoeken. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende kleuren en opties om de overkapping naar uw wens te personaliseren.

Weinor terrasoverkappingen

Weinor is een Duits merk en biedt Duitse kwaliteit, de producten worden verdeeld via vakhandelaren in België. Ook dit bedrijf biedt terrasoverkappingen aan in aluminium met een glazen afdekking, lamellen of een zonnescherm. Daarnaast zijn er ook verschillende opties en uitbreidingen zoals glazen wanden of verticale zonwering (zonnescreens). Binnen hun gamma hebben ze verschillende stijlen, zo kunt u kiezen voor klassiek afgerond of tijdloos rechtlijnig. Bent u benieuwd naar hoe uw gewenste terrasoverkapping eruit zou zien? Dan kunt u gemakkelijk aan de slag met de 3D simulator op de website.

De prijs van een terrasoverkapping – wat is de invloed van het merk?

De prijs van een terrasoverkapping hangt af per merk en uw wensen. Zo is een prefab overkapping of eentje in standaard maten goedkoper dan een volledig op maat gemaakt. Een prefab overkapping kost tussen €1.000,- en €3.500,- incl. montage en btw. Maatwerk daarentegen kost tussen €2.500,- en €8.000,-. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de grootte, de soort dakbedekking en de opties die u kiest.

Bespaar op de prijs van uw terrasoverkapping

Er zijn dus heel wat spelers die terrasoverkappingen aanbieden. Vraag bij verschillende merken of handelaren vrijblijvende offertes om zo een optimale keuze te kunnen maken.

Start de offerteaanvraag