Terrasoverkapping Moerbeke

Overweegt u om een terrasoverkapping in Moerbeke te laten plaatsen? Geniet u graag van een aperitief op het terras? Houdt een spatje regen u niet snel tegen? Dan gaat een terrasoverkapping uw leven alleen maar verbeteren. Zoals de naam het al zegt, is dit een overkapping, afdak, voor uw terras. Zo geniet u dubbel zo vaak van het buitenleven.

Terrasoverkappingen komen voor in alle soorten en maten. Zo zijn er houten exemplaren alsook aluminium overkappingen op de markt te vinden. Zie dit afdak als een verlengde van de stijl van uw woning in Moerbeke. Ook qua afmeting en inrichting kan u alle kanten uit. Is de interesse gewekt maar weet u niet goed waar te beginnen? We geven hieronder alle nuttige informatie over terrasoverkappingen.

Navigeer snel naar:

Voordelen van een overkapping

Wie nog twijfelt over de aankoop van een terrasoverkapping kan gebaat zijn bij een overzichtelijk lijstje voordelen. We sommen ze op.

 • U kan ten alle tijden, ongeacht het weer, genieten van uw terras
 • Ook bij felle zonnestralen praktisch
 • Creëert extra ruimte bij het huis
 • Het is snel geplaatst
 • U kan het materiaal (hout, aluminium, PVC, glas) en de stijl zelf kiezen (modern, strak, landelijk)
 • Duurzaam, gaat lang mee
 • Voor alle prijscategorieën
 • Geen bouwvergunning voor nodig


terrasoverkapping Moerbeke

Welk materiaal voor het frame?

U wilt een terrasoverkapping in Moerbeke. Dan luidt de volgende vraag: uit welk materiaal moet deze gemaakt worden? Er bestaan verschillende materialen die telkens typerende eigenschappen, voor- en nadelen hebben. De meest populaire materialen zijn ongetwijfeld PVC, hout, glas en aluminium.

Terrasoverkapping van aluminium

Aluminium is een sterk maar toch licht materiaal. Net om die redenen is het bijzonder praktisch om een overkapping voor het terras uit te vervaardigen. Reken daarbij het duurzame karakter van dit materiaal – aluminium gaat zeker 25 jaar mee – en u zit gebeiteld. Een bijkomend voordeel is dat het bijna geen onderhoud vergt. U moet het niet verven of wassen, want het is inherent roestvrij. Houdt u wel van een fel kleurtje, ook in dat geval moet u niet verder zoeken. Aluminium is in allerlei diverse kleuren te koop. Het is een duur materiaal, maar het gaat een leven lang mee. Het sluit naadloos aan bij een moderne stijl.

Terrasoverkapping van PVC

PVC staat voor polycarbonaat, oftewel kunststof. Een terrasoverkapping uit PVC beperkt zich tot het dak. De steunpalen en de leggers worden uit ander materiaal gemaakt zoals hout of aluminium. Het grootste voordeel aan deze materiaalkeuze is de prijs ervan. Kunststof is relatief goedkoop. Leuk voor uw portefeuille. Daarnaast is het licht en sterk. PVC heeft echter ook enkele nadelen. Er komen gauw krassen op (denk maar aan een vallende tak), en het moet regelmatig onderhouden worden. Mos, stof en algen gedijen er namelijk goed op.


terrasoverkappingen Moerbeke

Terrasoverkapping van hout

Wie graag hout ziet, zal blij zijn te weten dat met dit materiaal een overkapping voor het terras gemaakt kan worden. Het is een erg populair materiaal daarvoor, ondanks de hoge prijs. Hout is namelijk eenvoudig te bewerken en snel te monteren. Een houten terrasoverkapping staat dus snel overeind. Heeft uw huis een landelijke look? Dan sluit een houten exemplaar perfect aan bij de stijl. Maar ook wie de moderne stijl aanhangt, zal zien dat een houten overkapping prachtig past. Het nadeel van hout is dat dit materiaal kan schimmelen en insecten kan aantrekken. Om die reden is een goed onderhoud uiterst noodzakelijk.


aluminium terrasoverkapping Moerbeke

Terrasoverkapping van glas

Glas is een fijn materiaal dat een prachtige, unieke uitstraling geeft. Een volledige terrasoverkapping uit glas is echter onmogelijk. De constructie zou niet stabiel genoeg zijn. Het wordt enkel toegepast voor het dak – zoals bij PVC het geval is. Vrees je dat dit wel eens heel warm kan worden onder een zomerzon? Met hoogrendementsglas geniet je ook op hete dagen van uw terras. Dit glas heeft een goede isolerende werking terwijl het licht wel binnenvalt. U kan ook altijd opteren voor extra lamellen bij wijze van zonwering. Zo combineert u de beide voordelen.

Welke dakbedekking stijl heeft uw voorkeur?

Naast de materiaalkeuze is ook de keuze voor de dakbedekking eentje waar u bij stil moet staan. Er zijn meerdere opties: plat, schuin, uitschuifbaar, met zonnedoek, vouwdoek of lamellen.

Vast, plat dak

Met een vast, plat dak geniet u het hele jaar van uw terras. U kan opteren voor een aluminium terrasoverkapping in Moerbeke, dit geeft het geheel een strakke, moderne look. Het afdak kan meteen aan uw gevel worden bevestigd, en loopt dus mooi door. Geen enkel spatje regen zal u bereiken op uw terras.

Schuin dak

Ook een schuin dak houdt u en uw familie droog tijdens een diner op het terras. Of u gaat voor een vast, plat dak, of een schuine overkapping is grotendeels een stijlkeuze. Deze kan u baseren op uw persoonlijke voorkeur en het dak dat op uw woning in Moerbeke ligt. Bovendien moet u ook beslissen hoe sterk de helling van het schuin dak mag zijn. Het is hoe dan ook een traditionele optie. Handig ook dat er een goede en snelle waterafvoer is op deze manier. Een ander voordeel is dat de warmte beter behouden blijft onder een schuin dak, in tegenstelling tot een plat dak.

Dak met lamellen

Lamellen op een terrasoverkapping zorgen voor een unieke look. Daarbij kan u de zon weren wanneer deze te sterk wordt. Indien u een glazen dak kiest, zijn lamellen aangeraden. Het is handig, roteerbaar en praktisch, want de motoren die de lamellen bedienen worden geïntegreerd in de constructie. Op die manier boet u niet in aan esthetiek.


overkappingen zonnedoek

overkapping vouwdoek

Dak met zonnedoek

Een zonnedoek is letterlijk een doek tegen de zon die op het dak van uw terrasoverkapping wordt gelegd. Uiteraard kan deze altijd opgerold worden. Geen reden om in de zomermaanden te zitten puffen onder uw terras. Een zonnedoek is in meerdere kleuren beschikbaar, en komt met verschillende afwerkingsmogelijkheden.

Uitschuifbaar dak

Een terrasoverkapping in Moerbeke kan uitgerust worden met een uitschuifbaar dak. Dit is een constructie die bestaat uit staanders en liggers die aan de gevel gemonteerd worden. Op de liggers plaatst men vervolgens het dak. Dit kan dus een plat, vast dak zijn, maar ook een uitschuifbaar dak. Zo kan u de ene keer opteren voor geen dak en de volgende keer voor wél een dak, afhankelijk van de temperatuur en de zon. Het dak wordt vervaardigd uit segmenten die over elkaar heen schuiven. Meestal bestaat dit uit glas of PVC. Benieuwd of dit bij u mogelijk is? Stel uw vraag in de offerteaanvraag.

Dak met vouwdoek

Met een vouwdoek bent u de meester van de zon: u bepaalt hoeveel zonnestralen er binnenkomen. Een vouwdoek op het dak kan u volledig of gedeeltelijk opschuiven – afhankelijk van de lichtinval die u verkiest. Het is waterdicht, UV-bestendig en brandwerend. De bediening gebeurt op een zeer flexibele manier elektrisch met een afstandsbediening.

Denkt u na over het laten plaatsen van een terrasoverkapping in Moerbeke?

Vergelijk de prijzen van firma’s werkzaam in uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk doet.

Vergelijk prijzen!

Uw kleur zelf uitkiezen

Een terrasoverkapping moet passen bij uw stijl en woning. Het is vanzelfsprekend dat ook de kleur daarin meespeelt. Is uw huis in Moerbeke volledig wit langs de buitenkant? Dan verkiest u misschien een wit afdak, of misschien liever een strak zwart? Hoe dan ook, de kleur kiest u volledig zelf.

Extra afwerking voor uw terrasoverkapping op maat

terrasoverkapping op maatEen afdak over het terras is niet alleen een praktische zonwering, het beschermt ook u en uw terras(meubelen). Daarbij kan u al dan niet opteren voor heel wat extra afwerking op maat.

Om te beginnen is er de mogelijkheid om zijwanden te plaatsen bij het afdak. Er wordt zo een extra leefruimte gecreëerd die wat doet denken aan een veranda. De zijwanden kunnen langs alle of slechts één zijde geplaatst worden. Een groot voordeel hieraan is dat u niet alleen geniet van zonwering, maar ook afgeschermd bent tegen de wind. De schuifpanelen kunnen van glas of polycarbonaat gemaakt worden.

Met LED-spots geniet u ook ‘s avonds van uw overdekt terras in Moerbeke. U kan de spots laten inbouwen zodat u er geen praktische nadelen van voelt. Opnieuw is er de keuze voor op maat gemaakte, dimbare LED-spots.

Koukleumen zijn gebaat bij verwarmingselementen. België en Nederland is nu eenmaal niet het hele jaar door tropisch warm. Toch is dat geen reden om te bibberen. Terrasverwarmers komen in alle soorten, vormen en maten. Er zijn verwarmingselementen die werken op gas en infrarood.

Geniet ten volle van uw buitenparadijs met een ingebouwde stereo-installatie op afstandsbediening. Deze inbouwset met outdoor speakers kan u laten installeren. Het is eenvoudig te installeren aan de overkapping van uw terras.

Terrasoverkapping met screens

Een terras is heerlijk, maar het kan er soms bloedheet zijn. Met een zonwerend doek aan de zijkant van de overkapping, kan u nog meer genieten van het buitenleven. U wordt beschermd tegen de zon, maar ook tegen wind en regen. Op deze manier verlengt u dus uw terrastijd ruimschoots. Een terrasoverkapping met screens is dan ook populair. Deze worden onzichtbaar geïntegreerd in de draagstructuur van uw terrasoverkapping. Uw terras hoeft dus zeker niet in te boeten aan esthetiek. Tegenwoordig zijn er heel wat opties. Zo kan u kiezen voor automatische screens (met een motor), of handmatige exemplaren. Ook de doek zelf kan u laten personaliseren. U kan kiezen voor een opvallend kleurtje, een patroon, bepaald materiaal of voor transparante screens.

Merken

Steeds meer mensen blijven tijdens de zomer thuis. Terecht, want u kan het vakantiegevoel perfect in eigen huis halen. Een terrasoverkapping met screens wordt dan niet als een overbodige luxe gezien, wel als een investering. Overweegt u om screens te laten plaatsen bij uw overkapping? Dan zijn er verschillende merken die u op weg kunnen helpen. We geven een handig overzicht.

BOzARC

Bij BOzARC kan u terecht voor zowel carports als terrasoverkappingen. Zij leveren absoluut maatwerk. U kan zowel het materiaal als de stijl van uw overkapping bepalen. Daarbij kan u uiteraard ook opteren voor screens. Volledig gemotoriseerd, zodat u in alle gemak geniet van uw terras. Niet oninteressant: u krijgt 10 jaar garantie. Dit bedrijf heeft haar hoofdzetel in Aartselaar.

Verano

Dit bedrijf werd in 2002 opgericht. Sindsdien bieden ze uitsluitend Nederlandse en Belgische producten aan. En dat gaat redelijk breed. Van raamdecoratie tot rolluiken en terrasoverkappingen. Ook zij bieden de optie aan mét screens, zodat u meer haalt uit uw terras. Verano helpt u op weg met persoonlijk advies, een vrijblijvende offerte, montage- en servicemogelijkheden. U wordt getrakteerd op een garantie van vijf jaar.

Winsol

Over ronkende namen gesproken. Winsol is een merk dat de meesten wel kennen. Dit bedrijf stoelt op 140 jaar ervaring en is 100% Belgisch. Wat betreft kwaliteit kan Winsol wel tellen. Er wordt hier echt gekeken naar comfort en luxe, zodat u maximaal geniet van uw plaats buiten. Ze bieden screens in verschillende materialen aan, zoals gordijnen maar ook houten lamellen, glazen schuifwanden en combinaties van deze opties (screens mét gordijnen).

Renson

Renson gaat er prat op enkel kwaliteit te leveren. Deze leverancier combineert tijdloze designs met veel opties om de overkapping te personaliseren. Er zijn standaard, windvaste, bedrukte en speciale screens verkrijgbaar. In die laatste categorie vallen de op maat gemaakte exemplaren. Uiteraard kan dit alles volledig geautomatiseerd. Renson is een Nederlands bedrijf en heeft showrooms in Berkel, Rodenrijs en Naaldwijk.

Brustor

Brustor houdt zich uitsluitend bezig met zonwering, en bekroont zichzelf daarom tot specialist. Dat klopt wellicht, want dit Belgisch familiebedrijf zit inmiddels al meer dan vijftig jaar in het vak. Ze bieden zonwerende screens aan voor ramen, maar ook voor terrasoverkappingen. Die kan u bovendien eindeloos personaliseren. Dit merk wordt bij heel wat dealers aangeboden.

Gumax

De drie pijlers van Gumax zijn innovatie, design en kwaliteit. Ze bieden luxueuze terrasoverkappingen met screens aan, die volledig geautomatiseerd zijn. Een stijlvol zonweringsdoek zorgt ervoor dat u het hele jaar door op uw terras kan vertoeven. Deze wordt vervaardigd uit kunststof, maar er zijn ook screens uit andere materialen verkrijgbaar.

Corradi

Het buitenleven met het comfort van binnen, dat is waar Corradi voor staat. Een terrasoverkapping met screens kan volgens uw wensen worden geïnstalleerd. Een uit aluminium opgebouwde structuur, een kunststoffen zonwerende doek, volledig geautomatiseerd, lamellen of eerder een vouwdoek, al dan niet met led-verlichting,…

Veranco

Veranco is een familiebedrijf dat reeds 35 jaar bestaat. Ze hebben showrooms in Sint-Niklaas en Gent. Daar kan u terrasoverkappingen met screens in allerlei materialen bezichtigen. Deze worden volledig op maat gemaakt, en u kan zelfs de kleur van de screens kiezen. Ook bij Veranco staan ze klaar om u te adviseren en een vrijblijvende offerte op te maken.

Terrasoverkapping Moerbeke: de prijzen

Er zijn heel wat verschillende soorten opties. Zo kan u kiezen voor een aluminium afdak met ingebouwde LED-lampen en muziekinstallatie. Toch liever een houten exemplaar met zijwanden? Alles is mogelijk, en net daarom is er ook een groot verschil in prijsklasse.

Prijs per framesoort

Om te beginnen is het logisch dat de materiaalkeuze van het frame een bepalende factor is in het prijskaartje. De prijs zegt veel over de kwaliteit ervan. Hoe hoger de kwaliteit, des te hoger de prijs. Vergeet niet dat dit ook betekent dat uw overkapping langer meegaat. Een dure terrasoverkapping kan een aankoop voor het leven zijn. Een bijkomende factor is de grootte ervan. Hoe groter het frame, hoe duurder. Opnieuw een logische redenering.

Gemiddelde prijzen per framesoort
Aluminium Glas PVC Hout
€2.500,- €2.500,- €2.000,- €1.500,-

Prijs per dakbedekking

De prijs is ook afhankelijk van de dakbedekking die u kiest, en of u voor maatwerk gaat. Er is de optie voor een schuin of plat dak, een zonnedoek, vouwdoek of uitschuifbaar dak. Informeer u op voorhand voor de prijs voor elk van deze types om een weloverwogen keuze te maken.

Gemiddelde prijzen per daksoort
Lamellen Uitschuifbaar dak + doek Uitschuifbaar dak + glas/pvc Met zonwering
€5.000,- €2.500,- €3.500,- €2.500,-

Prijzen voor extra opties en plaatsing

Wees ervan bewust dat u meer betaalt voor maatwerk en extraatjes. Een regenpijp op een plat, vast dak? Dat kost ongeveer €250,- meer. Zo wordt er voor elke bijkomstigheid gerekend. Gaat u voor een schuin dak met lamellen, ingebouwde elektra en verlichting, dan betaalt u meer dan wanneer u gaat voor een prefab exemplaar. Ook de plaatsing kost wat. Dit is afhankelijk van het bedrijf waarmee u samenwerkt.


terrasoverkapping prijs
Zij staan klaar om voor u bezig te gaan!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een terrasoverkapping in Moerbeke koopt u in het beste geval maar één keer in uw leven. Afhankelijk van het materiaal waarvoor u kiest, gaat dit levenslang mee. Het is een investering die zichzelf loont, maar het blijft een investering. Hoeveel bedraagt uw budget? Maak op voorhand een raming en vraag bij verschillende dienstverleners werkzaam in Moerbeke offertes op. Op die manier kan u een vergelijking maken. Vergeet niet dat u ook betaalt voor het plaatsen en de montage.

Vergelijk offertes!


De gemeente Moerbeke

Plaats: Moerbeke
Woonkernen: Moerbeke, Koewacht en Kruisstraat
Website van de gemeente Moerbeke
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Stekene, Sint-Niklaas, Lokeren en Wachtebeke


Over TDT

tdt overkappingen
TDT-overkappingen.be is een website die goede informatie over allerlei overkappingen combineert met een offerteservice waar de bezoeker een offerteaanvraag kan indienen.

Merken

Uiteraard zit er ook een verschil in leveranciers en merken, enkele populaire merken zijn:

 • Bozarc
 • Winsol
 • Renson
 • Verano

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken waar u naar kunt kijken als u een terrasoverkapping overweegt.